SUA permite fuziunea dintre AB Inbev și SABMiller

ed41330b5bf13bb2940520c7789a1238

Va fi o tranzacție de 100 de miliarde de dolari. Ministerul american de justiție permite fuziunea celor doi giganți, SABMiller și AB Inbev. Cu toate acestea, concernele trebuie să îndeplinească anumite condiții ca acest lucru să se întâmple. Chiar și Comisia UE are precizări de făcut.

Guvernul american a aprobat preluarea SABMiller prin AB Inbev, în valoare de peste 100 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, ministerul de justiție a impus anumite cerințe preliminare. AB Inbev trebuie să rămână separată de orice fel de afaceri pe care SABMiller le are în America. Concernul a fost deja de acord ca Molson Coors să preia întregul joint-venture Millercoors. AB Inbev estimează mai departe că acordul poate ieși la suprafață în a doua jumătate a anului.

Comisia UE a numit în luna mai câteva condiții esențiale pentru ca cele două companii gigant din domeniu să se poată uni. Aprobarea va fi obținută doar în cazul în care AB Inbev se va despărți complet de orice fel de afaceri cu bere ale SABMiller din Europa. Astfel că afacerile SABMiller din Franța, Italia, Olanda sau Marea Britanie vor fi vândute către concurentul japonez Asahi. Chiar și activitățile lor din Cehia, Ungaria, Polonia, România sau Slovacia vor trebui înstrăinate. SABMiller deținea până acum, printre altele, mărcile de bere Grolsch și Pilsner Urquell.

Prin această fuziune va reieși un nou gigant al berăriilor, care produce fiecare a treia bere de la nivel mondial. AB InBev este interesată în special de diviziile lucrative ale SAB din Africa și America Latină. Acolo consumul de bere crește rapid și puternic. În Europa și SUA acesta este în scădere.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-erlauben-AB-Inbev-SABMiller-Fusion-article18238226.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 70