SUA IN PROGRES

  • oesterreicher_nutzen_raschere_erholung_wallstreet20121029102611Economia Statelor Unite, creștere promițătoare

În zona euro Germania este considerată motorul economic. Dar este încă incoparabilă cu cea mai mare economie a lumii, economia Statelor Unite. În special consumul și investițiile care au crescut puternic au ridicat și PIB-ul SUA.

 

Statele Unite se așteaptă la cea mai puternică creștere din aproape ultimii doi ani, pentru acest trimestru final din anul 2013. Produsul intern brut al SUA a crescut între lunile iulie-septembrie cu o rată de 4,1%, conform Departamentului de Comerț. Astfel că estimarea anterioară, de 3,6%, a fost depășită, în mod considerabil și în sens pozitiv. Consumul a crescut mai mult decât s-au așteptat experții. Cea mai mare economie a lumii a crescut, astfel, de mai mult de 3 ori mai rapid decât numărul 1 din Europa, Germania.

 

Președintele american, Barack Obama și-a exprimat satisfacția. Economia este mai puternică decât a fost în ultima perioadă de timp. Acesta și-a asumat în continuare sarcina de a lupta pentru clasa de mijloc. Iar acesta a declarat că 2014 urmează să fie un an al progresului.

 

Economistul Ryan Sweet, de la Moody`s Analytics, filiala unei agenții bine-cunoscute a declarat că “Datele sunt puternice”. De asemenea, situația bună de pe piața muncii oferă perspective rezonabile, iar șomajul este la cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1