SUA ridică interdicția de 40 de ani pe exporturile de petrol brut

_87292108_gettyimages-80864706

Politicienii americani au aprobat o măsură să ridice interdicția de 40 de ani, pe exporturile de petrol brut. Miscarea face parte dintr-un proiect de lege în valoare de 1.1 trilioane de dolari privind cheltuielile, aprobat de Senat, vineri şi care va finanța guvernul SUA până în 2016.

Prețurile la petrol au crescut, vineri, în urma mai multor săptămâni de cădere. West Texas a câștigat 1,1%, ajungand la 36,38 de olari pe baril, în timp ce titeiul Brent a crescut cu 0,7% până la 37,32 de dolari pe baril. Producătorii de petrol din SUA vor avea acum posibilitatea de a vinde petrolul pe piața internațională deja saturată.

Cea mai mare parte a petrolului din SUA provine de la producătorii de șist. Companiile de producție și explorare au susținut că interzicerea, impusă în timpul embargoului asupra petrolului arab la mijlocul anilor 1970, a fost depășită și inutilă.

Oponenții au susținut că ridicarea interdicției ar duce la pierderea de locuri de muncă din domeniul de rafinare de petrol și ar fi negativă pentru mediu. Ca un compromis pentru ridicarea interdicției, proiectul de lege pe cheltuieli include scutiri de taxe pentru energia solară și eoliană și un angajament al republicanilor de a plăti taxa de 500 milioane de dolari Fondului Verde al ONU.

Președintele Obama a semnat proiectul de lege vineri.

http://www.bbc.com/news/business-35136831

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =