SUA sancționează cea mai mare bancă din Rusia

51847509

SUA sancționează cea mai mare bancă din Rusia
UE prezintă o nouă sancțiune la care subscriu și Statele Unite ale Americii. În plus față de industria de petrol și de apărare, acum este afectată de sancțiuni și Sberbank, cea mai mare casă de bani din Rusia. Aceasta joacă un rol important în sistemul financiar al țării.

Uniunea Europeană și Statele Unite strâng rândurile în jurul Rusiei. Din cauza conflictului cu Ucraina, Sberbank va fi afectată, cea mai importantă instituție financiară din Rusia, după cum anunță Departamentul Trezoreriei din SUA. De asemenea altor instituții financiare din Rusia ar urma să le fie înăsprite sancțiunile existente. Astfel accesul acestora pe piețele de credit și capital din SUA va fi foarte dificil.

În luna iulie au fost deja adoptate limitări pentru cinci instituții financiare din Rusia, marea bancă VTB, Banca Moscovei, Banca Agricolă Rusă, Gazprombank și Banca pentru Afaceri Economice Externe (VEB).

Sberbank este deținută majoritar de către Banca Centrală din Rusia, cu aproximativ 44% din fonduri fiind deținute de fonduri externe. Instituția deține aproape o treime din activele sectorului bancar rus și este unul dintre cei mai mari creditori din Rusia, deținând de asemenea, cea mai mare cotă de depozite de economii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-bestrafen-Russlands-groesste-Bank-article13600691.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 6 =