SUA sancționează companiile rusești

84968676

Statele Unite ale Americii își extind sancțiunile împotriva Rusiei. Ele vor fi impuse asupra mai multor firme de transport și manageri de bancă.

Datorită conflictului din Ucraina, SUA vor impune sancțiuni suplimentare împotriva firmelor rusești și a oamenilor de afaceri din Rusia. Ministerul American de Finanțe a anunțat că în total șapte manageri de bănci și oameni de afaceri sunt afectați de sancțiuni, printre care reprezentanți ai Bank Rossia, precum și filialele lor ABR Management și Sobibank. De asemenea, afectate sunt mai multe firme de construcții precum și de transport feroviar sau naval, care sunt active pe peninsula Crimeea, anexată de Rusia de la Ucraina.

De asemenea, două nave au fost declarate ca fiind preluate cu forța, se menționează într-o declarație. Această decizie subliniază atitudinea critică a guvernului american față de anxarea de către Rusia a peninsulei Crimeea, explică Ministerul de Finanțe. Decizia de la Washington a urmat la o lună de zile, înainte ca Donald Trump să preia postul de președinte al țări. Acest președinte miliardar se arată ca un prieten al Rusiei. Este posibil ca sancțiunile să se amelioreze în timpul mandatului lui Trump.

Chiar și Uniunea Europeană a impus sancțiuni economice Rusiei datorită conflictului din Ucraina. Luni, UE a prelungit măsurile de punitive pentru încă șase luni. Astfel SUA și UE doresc să majoreze presiunea asupra conducerii Rusiei, pentru a pune în aplicare pentru Ucraina prevederile Acordului de Pace de la Minsk. Moscova susține activ rebelii care luptă în estul Ucrainei împotriva forțelor guvernamentale.

http://www.n-tv.de/politik/USA-sanktionieren-russische-Unternehmer-article19380061.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 5