SUA si China au convenit asupra unor noi măsuri de combatere a criminalităţii cibernetice

Snapshot 2015-09-28 12-13-43

SUA si China au convenit asupra unor noi măsuri de combatere a criminalităţii cibernetice

Președintele american Barack Obama și președintele chinez Xi Jinping au declarat că vor crea noi măsuri pentru a aborda criminalitatea informatică. Vorbind la o conferință de presă comună la Casa Albă, Obama a declarat că s-a ajuns la un acord şi nici una dintre ţări nu a făcut spionaj economic cibernetic. Acordul se referă la furtul de secrete comerciale, dar nu informații de securitate națională.

Președintele Xi a promis de asemenea să limiteze emisiile de gaze cu efect de seră. Obama a declarat că orice escaladare în presupusa criminalitate informatică din China împotriva SUA ar determina sancțiuni. Președintele chinez a declarat că cele două țări nu vor “sprijini cu bună știință” astfel de practici și a declarat că ambele vor respecta “normele de comportament” în spațiul cibernetic.

“Confruntarea reciprocă nu este o alegere bună pentru ambele părți”, a declarat Xi, vorbind prin intermediul unui translator. Obama i-a multumit lui Xi pentru introducerea unui sistem de comercializare a emisiilor pentru a limita producția de gaze cu efect de seră.

China a declarat că va acorda 3,1 miliarde de dolari pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare în reducerea emisiilor de carbon, alături de alte inițiative. Au fost, de asemenea, zone accentuate de dezacord. Obama și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tensiunile tot mai mari din Marea Chinei de Sud.

http://www.bbc.com/news/world-asia-china-34360934

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 4