SUA şi Cuba anunţă redeschiderea ambasadelor

Snapshot 2015-07-02 22-53-48

SUA şi Cuba anunţă redeschiderea ambasadelor

SUA și Cuba au fost de acord să redeschidă ambasadele din capitale, un pas important în relațiile diplomatice distruse în 1961. Cuba a declarat că, Havana și Washington vor restabili relațiile diplomatice depline, iar ambasadele vor fi deschise din 20 iulie. Președintele american Barack Obama spune că SUA și cetățenii cubanezi au progresat şi au depăşit trecutul.

Relațiile dintre cele două ţări au fost înghețate de la începutul anilor 1960, când Statele Unite au rupt legăturile și au impus un embargo comercial asupra Cubei. Însă cele două părți au convenit să normalizeze relațiile la sfârșitul anului 2014, iar în luna aprilie au urmat discuțiile istorice.

Subliniind progresele înregistrate în relația diplomatică dintre cele două țări, discursul lui Obama a fost transmis în direct de televiziunea cubaneză. Președintele a declarat că au existat “diferențe foarte reale și profunde” între SUA și Cuba, dar a admis că SUA s-a “agățat de o politică care nu a funcţionat”.

Miercuri dimineața, diplomatul de top din SUA “, Jeffrey DeLaurentis a eliberat o scrisoare de la Casa Albă despre restaurarea ambasadelor Ministerului de Externe din Cuba.â

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-33335342

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 88