SUA și UE extind sancțiunile asupra Rusiei

_76614196_putinSUA și UE extinde sancțiunile asupra Rusiei
Președintele american Barack Obama a anunțat noi sancțiuni economice împotriva Rusiei.
Acestea interzic americanilor să facă banking cu trei bănci rusești. UE a extins cu puţin timp înainte sancțiunile, care vizeaza sectorul petrolier, echipamentele de apărare și tehnologii sensibile. Iar prioritatea Australia este să obtină acces la locul accidentului zborului MH17 doborât în estul Ucrainei. Experții internaționali nu pot ajunge la locul accidentului din cauza luptelor grele între armata ucraineană și rebelii pro-ruşi.

Rusia a ajuns sub o presiune crescută pentru a pune capăt sprijinului rebelilor, depre care guvernele occidentale cred că au fost în spatele prăbuşirii avionului Malaysia Airlines, care a ucis 298 de persoane în estul Ucrainei.Moscova a fost, de asemenea, acuzat de către UE și SUA că furniza arme grele rebelilor – acuzaţii respinse de cître Rusia.
Obama a declarat ca SUA a extins sancţiunile care vizează sectoarele-cheie ale economiei ruse – energie, arme și finanțe. “În cazul în care Rusia va continua in acest mod, sancţiunile asupra acesteia vor continua să crească”, a spus Obama.

Trezoreria SUA a declarat că băncile implicate în această rundă de sancțiuni au fost VTB, Banca Moscovei, și Russian Agriculture Bank(Rosselkhozbank). Sancțiunile costă semnificativ Rusia, banca centrală a cheltuit zeci de miliarde de dolari, cu scopul de a apăra rubla.
http://www.bbc.com/news/world-europe-28551391

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =