SUA şi UE reiau negocierile comerciale

_76229831_76229812

SUA şi UE reiau negocierile comerciale
Oficialii Uniunii Europene şi cei ai Statelor Unite, se vor afla in această săptămână la Bruxelles, în încercarea de a progresa în negocierea unui acord comercial controversat. Parteneriatul Trans-Atlantic de Comerţ şi Investiţii (TTIP) are ca scop stimularea comerțului prin reducerea barierelor, cum ar fi tarifele și diferențele de reglementare. Aceste bariere, pot împiedica schimburile comerciale, deoarece este mult mai scump pentru afaceri de export, dacă trebuie să treacă prin toate cercurile implicate în conformitate cu două loturi de norme și standarde.

Militantii se tem că ar putea duce la niveluri mai scăzute de protecție a consumatorilor și a mediului. Discuțiile acoperă, de asemenea modul în care guvernele tratează investițiile străine.
Unul dintre elementele cele mai controversate este ideea de a permite investitorilor să dea guvernele in judecata in tribunale internaționale pentru a solicita despăgubiri în cazul în care aceştia cred că aceste norme au fost încălcate. Militantii spun că acest lucru ar putea face guvernele reticente în a reglementa în interesul public în cazul în care ei cred că investitorii străini ar putea fi afectaţi.
Acesată săptămână de discuţii la Bruxelles intre cele două părţi, UE şi SUA, va marca cea de-a şasea ocazie pentru negocieri oficiale detaliate.

http://www.bbc.com/news/business-28255874

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =