SUA slăbeşte embargoul asupra Cubei

_85625629_hi029118745

SUA slăbeşte embargoul asupra Cubei

Statele Unite au anunţat restabilirea relaţiilor cu Cuba, cea mai recentă mișcare făcută de către președintele Barack Obama. Incâ din 21 septembrie vor fi permise călătoriile în interes de serviciu, serviciile telefonice, servicii bazate pe Internet, operațiunile de afaceri, bancare și remitențe. Întreprinderile din SUA au primit permisiunea de a deschide locatii in Cuba.

Președintele cubanez Raul Castro și președintele SUA, Barack Obama au discutat vineri cu privire la noua mișcare, într-o conversație telefonică. Statele Unite şi Cuba normalizează relaţiile, după 53 de ani de tensiuni. “O relație mai strânsă dintre SUA-Cuba are potențialul de a crea oportunități economice atât pentru americani cât si pentru cubanezi deopotrivă”, a declarat secretarul Trezoreriei SUA Jacob Lew.

De asemenea, călătorilor autorizaţi le va fi permis să deschidă și să mențină conturi bancare în Cuba, au declarat vineri oficialii administrației de rang înalt. Cu toate acestea, turismul este interzis prin lege.

Președintele Obama crede că cel mai bun mod de a consolida poporul cubanez este prin contact, au declarat oficialii. În iulie Cuba și Statele Unite ale Americii au restabilit în mod oficial relaţiile iar în ianuarie administrația Obama a anunțat schimbări inițiale în embargoul impus asupra Cubei.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-34294821

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 46