SUA STOPEAZA FINANTAREA UGANDEI DIN CAUZA UNEI LEGI

Snapshot 2014-06-21 11-52-43

SUA reduce finanţarea Ugandei, datorită legii impotriva persoanelor gay
Instituțiile guvernamentale din Uganda vor pierde finanțarea SUA, ca pedeapsă pentru o lege semnată la începutul acestui an de către președintele Yoweri Museveni, care prevede că unele acte homosexuale se pedepsește cu închisoare pe viață.
În plus, Casa Albă a declarat, joi, că Washingtonul va anula un exercițiu militar planificat cu Uganda și refuza intrarea unor cetățeni din Uganda, inclusiv a celor “implicați în abuzuri grave ale drepturilor omului, împotriva persoanelor LGBT.”
Statele Unite nu isi vor reduce sprijinul umanitar pentru Uganda sau cooperarea pentru a eradica Armata de Rezistență a Domnului, condus de evaziv Joseph Kony.
Actul anti-homosexualitate din Uganda, a fost introdus pentru prima dată în 2009, incluzând inițial o clauză de pedeapsa cu moartea pentru astfel de acte. Acesta a fost amânată pentru scurt timp, atunci când Marea Britanie și alte națiuni europene, a amenințat că va retrage ajutorul Ugandei, care se bazează pe milioane de dolari din partea comunității internaționale.
http://edition.cnn.com/2014/06/19/world/africa/uganda-homosexuality-u-s-funds/index.html?hpt=hp_t3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 28