SUA trimit mai mulți soldați către Siria

RTR4IRXO

SUA intervine mai puternic în războiul din Siria. Crește teama față de un eșec al armistițiului. Tema este și pe agenda mini-summit-ului din Hannovra.

Președintele american Barack Obama vrea să suplimenteze efectivele din Siria cu încă 250 de soldați, potrivit informațiilor publicate de Wall Street Journal. Ei vor sprijini forțele locale în lupta împotriva miliției teroriste Stat Islamic (IS), raportează ziarul citând reprezentanți oficiali ai guvernului american. Astfel că Obama vrea să își anunțe decizia la finalul vizitei sale de la Hannovra.

Acolo Obama se va întâlni după-amiază cu premierul britanic David Cameron, cu președintele francez François Hollande și cu premierul italian Matteo Renzi. Gazdă va fi cancelarul german Angela Merkel. După datele presei americane, vor fi discutate și chestiuni de securitate, inclusiv situația din Siria, țară aflată în război civil.

Până acum, 50 de membri ai forțelor armate americane și personal special au fost activi la sol în conflictul din Siria. La fel trupele suplimentare vor oferi doar suport tehnic trupelor locale și ne se vor implica activ în combaterea forțelor inamice, chiar și când acestea operează în apropierea frontului.

Sarcina lor principală va fi să coopteze mai mulți arabi suniți de partea minorităților kurde din nord-estul țării, în lupta lor cu IS. SUA crede că acest lucru este necesar, pentru a se realiza progrese notabile, de exemplu recucerirea cetății Rakka, care este în mâinile IS. După cum se declară în continuare, contingentul suplimentar este compus din forțe speciale și personal de suport.

http://www.n-tv.de/politik/USA-schicken-mehr-Soldaten-nach-Syrien-article17544206.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 56