SUA & UK simuleaza o noua criza mondiala

London-Finanzdirstikt

SUA și Marea Britanie fac repetiții pentru cazuri de urgență
În timp ce comunitatea financiară din Europa încă mai aștepată cu nerăbdare rezultatele testelor de stres din domeniul bancar, britanicii și americanii au pus-o de un test rapid. Colapsul virtual al unei mari bănci ar trebui să arate dacă țările au învațat din criza financiară.

Statele Unite și Marea Britanie vor să simuleze la comun prăbușirea unei bănci internaționale majore. Cele două țări vor să verifice în următorul test de luni dacă economiile lor și economia mondială în general ar putea supraviețui la colaăpsul unei bănci majore de pe plan internațional, la 6 ani după izbucnirea unor astfel de evenimente similare.

Ne vom asigura că putem dezvolta o instituție care a fost considerată anterior prea mare pentru a putea eșua. Suntem încrezători că am făcut acum alegeri mai bune decât în trecut, a declarat ministrul britanic de finanțe, George Osborne în cursul zilei de sâmbătă la reuniunea anuală a Fondului Monetar Internațional.

În simulare participă de asemenea ministrul american de finanțe, Jack Lew, șeful Fed Janet Yallen și guvernatorul Fed din Marea Britanie, Mark Carney. Ca și consecință a crizei financiare, regulile au fost înăsprite pentru băncile din Statele Unite și Marea Britanie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zu-gross-um-zu-scheitern-USA-und-Grossbritannien-simulieren-Banken-Kollaps-article13764501.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 87 =