SUA ARE UN NOU VIRUS ADUS DE TANTAR, PENTRU CARE NU EXISTA VACCIN

Mosquito on skin_Reuters

Virusul Chikungunya se extinde si SUA şi Cuba
Oficialii ministerului Sanatatii au raporta noi cazuri de virus Chikungunya în Cuba și Statele Unite ale Americii. Virusul debilitant s-a răspândint din luna decembrie, in Caraibe, prin înţepăturile ţânţarilor infectaţi, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Joi, Departamentul de Sanatate Publică al Georgiei a confirmat primul caz chikungunya. Oficialii sanatătăţii spun ca pacientul a fost infectat in timpul unei calatorii recente la o națiune din Caraibe. Cazuri recente au fost raportate, de asemenea, în Carolina de Nord și Tennessee, cu un total de 57 de infecții raportate la CDC în acest an, potrivit unui purtator de cuvant al CDC.

Șase infectii Chikungunya au fost, de asemenea, înregistrate în Cuba, potrivit unui ziar local, citând Ministerul cubanez al Sănătății Publice. Aproape 5000 de cazuri Chikungunya au fost confirmate în Caraibe în acest an, potrivit Health Organization Pan American (PDF); şi sunt suspectate peste 160.000. Expertii spun ca turistii americani sunt cei care aduc virusul Chikungunya în ţară, și este doar o chestiune de timp înainte de a începe să se răspândească în Statele Unite. Nou în America, virusul, provoaca febra si dureri articulare, care pot deveni cronice, nu are nici un tratament sau vaccin. Prevenirea intepaturilor de tantari este cheia pentru a evita infectia.
http://edition.cnn.com/2014/06/19/health/chikungunya-virus-cuba-united-states/index.html?hpt=hp_t3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 92