SUA uşurează restricţiile care reglementează exporturile de petrol

_75843305_108876647-1

SUA uşurează restricţiile care reglementează exporturile de petrol
SUA permite ca două firme să exporte petrol, după ce a fost procesat ușor, o miscare care ar putea duce la creşterea exporturile de petrol din SUA. Exporturile de țiței nerafinat produse în SUA au fost interzise în mare parte, pentru aproape patru decenii. Dar au existat apeluri pentru a ușura această interdicție, nu în ultimul rând ca urmare a creșterii producției de țiței și o “explozie” a uleiului din șisturi bituminoase.

Cu toate acestea, Casa Albă a declarat că măsura luată de Departamentul de Comert nu a indicat o schimbare in politica. Departamentul Comerțului din SUA controlează exporturile de petrol, și-a dat permisiunea ca Pioneer Natural Resources Co și Enterprise Products Parteners să exporte un tip de ulei ultra-light pentru cumpărătorii străini.
SUA a restricționat majoritatea exporturilor de țiței de la mijlocul anilor 1970, ca răspuns la embargoul asupra petrolului arab. Deși au existat cereri de restricțiile să fie facilitate, unii sunt de părere ca orice astfel de acțiune poate duce la creşterea prețurilor carburanților în SUA , ceea ce ar afecta afacerile interne și consumatorii. Cu toate acestea, unii analiști spun că ultima decizie este puțin probabil să aibă un impact asupra prețurilor interne ale combustibililor.

http://www.bbc.com/news/business-28030907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7