SUA vrea drepturi în legislația UE

RTR3LCHN

SUA vrea drepturi în legislația UE

Statele Unite ar putea curând să aibe un cuvânt de spus în legislația UE? Acordul TIPP ar trebui să sosească curând cu o prevedere care să permită statelor federale americane și partenerilor UE să fie informate asupra schimbărilor legislative la nivel european iar aceștia să poată participa la procesul legislativ.

Acordul de comerț liber dintre Statele Unite și UE planificat pentru viitorul apropiat, TIPP, va conține o reglementare care va stipula faptul că UE și statele membre UE trebuie să informeze statele federale americane asupra legislației și dă acestora drept de vot.

O dată pe an UE și Statele Unite ar trebui să își prezinte reciproc o listă planificată a legilor. Această listă trebuie să includă de asemenea obiectivele și un orar de proiecte, precum informații legate de impactul asupra comerțului transatlantic. Raportul aparține Frankfurter Allgemeine Zeitung, citând documente interne de negociere.

Pe baza acestor informații, Statele Unite și Uniunea Europeană ar putea apoi prin urmare să își negocieze legile pe care le consideră discutabile. De asemenea va fi posibil să solicite consultări cu cealaltă parte, ce vor însoți procesul legislativ fără îndoială până la capăt.

Acest raport se va aplica în Uniunea Europeană, dar și în cazul legislației federale și provinciale. Ar fi nevoie de un partener care în cele din urmă să aplice legea împotriva preocupărilor celorlalte.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-wollen-Mitspracherecht-bei-EU-Gesetzen-article14395946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =