Subestimarea mașinilor electrice a fost o greșeală, spune Marchionne

2018 Chrysler Pacifica Hybrid

Fiat Chrysler Automobiles se confruntă cu provocări importante, chiar și la nouă ani după ce s-a reformat, atunci când compania italiană Fiat a preluat producătorul american aflat în faliment, Chrysler.

În timp ce Jeep și Ram, branduri producătoare de truck-uri o duc bine, concernul vinde doar trei mașini de pasageri în America de Nord care se clasează peste categoria subcompactă, toate fiind între 10 și 15 ani vechime. CEO-ul concernului, Sergio Marchionne, s-a plâns în mod celebru timp de ani de zile despre Fiat 500e pe care a trebuit să îl vândă pentru a coincide cu obiectivele de zero-emisii impuse în California.

Acum, cu toate acestea, CEO-ul ar putea să schimbe puțin tonul. În timpul declarațiilor recente de presă de la Salonul Auto de la Geneva, Marchionne a luat parte la o sesiune de întrebări și răspunsuri la masa rotundă cu un grup de jurnaliști din domeniul auto și afaceri. În China, spre exemplu, compania a făcut câteva greșeli în trecut și lipsa de înțelegere a impactului pe care vehiculele electrice îl vor avea pe piață a fost doar una, a declarat CEO-ul.

Termenul de New Energy Vehicle este folosit în China pentru a face referire la vehicule electrice plug-in, atât cu baterii cât și versiuni hibrid. În luna septembrie de anul trecut, China a spus într-o declarație guvernamentală pentru presă că evaluează anul în care ar putea introduce o interdicție totală asupra vehiculelor propulsate de combustie internă.

Țara nu este doar cea mai mare piață de automobile, vânzările atingând 30 de milioane de vehicule pe an, dar este concentrată de ceva vreme pe dominarea producției globale de celule fotovoltaice, celule de baterii cu litiu-ion și mașini electrice plug-in. Ca rezultat, vânzările sale de mașini electrice sunt de două ori mai mari decât cele în America de Nord, deși reprezintă ca valoare circa un procent din piața din SUA.

https://www.greencarreports.com/news/1115709_underestimating-electric-cars-was-a-mistake-in-china-says-fcas-marchionne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =