“Subnautica” va sosi pe PS4, suportul pentru PSVR nu este inclus

Panic Button Games, studio-ul responsabil pentru portarea PSVR a jocului “To The Top” (2017) a celor de la Electric Hat, lucrează la scoaterea pe piață a unui joc survival subacvatic numit “Subnautica” (2018) pentru PlayStation 4. Chiar dacă atât versiunile Steam cât și Oculus Store suportă realitate virtuală, utilizatorii PS4 nu vor avea atâta noroc. Unknown Worlds, dezvoltatorul original al jocului, spune că probabil nu va ajunge și pe PSVR.

Anunțat recent prin intermediul unei postări pe blogul PlayStation, jocul survival incredibil de bine construit este programat pentru lansare pe PS4 în acest sezon estival. Din anunț a lipsit în mod critic orice fel de precizare față de suportul PSVR. Unknown Worlds a adresat lipsa de suport PSVR într-o declarație de pe blogul lor și a oferit o privire sumară dar reprezentativă asupra provocărilor reprezentate de comprimarea jocului pentru a se încadra în limitările grafice a jocului.

Un număr ridicat sau foarte ridicat de cadre pe secundă reprezintă un element crucial pentru VR. Inginerii se luptă deja cu dificultățile iscate de obiectivul de a atinge o rată constantă și stabilă de peste 30 de cadre pe secundă pentru console, iar VR-ul necesită în general peste 60. Poate în viitor, odată ce s-a atins o performanță mai bună pe platforma PlayStation, această chestiune ar putea fi reabordată. Dar pentru moment este mai bine să presupunem că suportul acestui joc pentru PSVR nu se va implementa în viitorul apropiat.

Unul din motivele pentru care nu va fi disponibil pentru PSVR este și modul în care a fost implementat modul său pentru realitate virtuală, pentru că pare să fie un element de nemulțumire pentru utilizatorii de VR pe PC. Chiar dacă deține un rating pozitiv de 94% pe Steam (constituit în principal din calificative oferite pentru versiunea de monitor), mulți utilizatori VR menționează compatibilitatea jocului cu casca. Cele mai multe plângeri fac referire la controalele frustrante, care îi aduc momentan un rating de 3,7 din 5 pe Oculus Store.

Imaginile apartin companiei Unknown Worlds Entertainment

‘Subnautica’ to Hit PS4 Holiday Season, PSVR Support Not Included

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 77 =