Subsidiară Alphabet dă în judecată Uber


Radarele cu laser din mașinile-robot dezvoltate de Uber ar fi fost aparent inspirate din modelele autonome dezvoltate de Google. Cei de la Alphabet sunt siguri de faptul că un fost angajat ar fi cedat informații concurenței.

Firma Waymo, care stă în spatele vehiculelor autonome marca Google, acuză serviciul de transport Uber că ar fi furat tehnologie de la ei. Fostul dezvoltator de rang înalt al celor de la Google, Anthony Levandovski, ar fi furat informații prețioase și confidențiale, pe care le-a utlizat în cadrul start-up-ului propriu, pe nume Otto. Otto a deveni mai târziu parte din concernul Uber. Aceste informații confidențiale ar conține, printre altele, detalii privind tehnologii de dezvoltare a unui element cheie – radarul cu laser – care este montat ca un dispozitiv rotativ pe acoperișul automobilelor.

Waymo este o firmă ce face parte din aceeași familie ca și Google, sub același acoperiș oferit de compania-mamă Alphabet. Acuzațiile includ detalii privind încălcarea secretelor și brevetelor comerciale, dar și concurență neloială. Este pentru a doua oară în decurs de câteva săptămâni când o firmă cunoscută dă în judecată un fost dezvoltator pentru furt de informații privind dezvoltarea de automobile autonome. În acest caz este vorba despre compania Tesla care acuză un fost director ce se ocupa de sistemul Autopilot.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alphabet-Tochter-verklagt-Uber-article19717351.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 16 =