SUBVENTII ATACATE

  • WindenergieComisia Europeană atacă subvențiile germane pentru energia electrică “verde”

Părți din industria germană primesc reduceri pentru energie ecologică. Comisia Uniunii Europene examinează acum dacă acest lucru este legal. Prin urmare cei de la Bruxelles sunt pe un curs de coliziune cu guvenul proaspăt format. Întreprinderile sunt amenințate de plata unor sume mari.Noua guvernare nemțească primește critici și probleme din partea Bruxelles-ului. Comisia Europeană pune la îndoială reducerile de miliarde de dolari ale Germaniei pentru energie verde. Astfel că întreprinderile cu consum mare de energie electrică au putut primi returnări consistente de fonduri. Iar potrivit autorității, aceste practici contravin cel mai probabil principiilor unei competiții libere pe piața europeană.

Prin urmare aceasta a deschis miercuri procedurile împotriva Germaniei sub suspiciunea de ajutor ilegal. Bruxelles-ul se plânge că afacerile mari consumatoare de curent sunt scutite în mod preferențial de la finanțarea unităților de producție pe bază de enrgie solară, vânt și biomasă. Rezultatul este un avantaj selectiv, favorabil doar pentru unele companii.

Comisia va examina dacă excepțiile parțiale sunt justificate, dacă sunt proporționale sau dacă pot leza competiția pe piață. Se pare că aceste reduceri au fost finanțate din surse guvernamentale, ceea ce înseamnă ca este de fapt un ajutor de stat și trebuie aprobat de Bruxelles.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 45 =