subventii imm

college_graduate5_500x332_42745600

IMM-urile vor primi subventii de 900-1.300 de lei pentru crearea de locuri de munca

Firmele mici si mijlocii care creeaza locuri de munca vor beneficia din iulie 2014 de subventii la angajarea tinerilor, respectiv de 900 de lei pentru un absolvent de liceu si de 1.300 de lei pentru unul de facultate, pentru o perioada de 6-12 luni, a declarat luni ministrul pentru IMM-uri, Florin Jianu.

“Lipsa de finantare si capacitatea redusa a IMM-urilor de capitalizare face dificila crearea de noi locuri de munca la nivelul firmelor mici si mijlocii. De aceea, in 2014, incepand din luna iulie am creat o schema de subventii pentru incurajarea crearii de noi locuri de munca pentru care am reusit sa atragem finantare europeana in valoare de 40 de milioane de euro. Astfel, pentru cei care angajeaza absolventi de liceu vor primi subventii de 900 de lei pe loc de munca, iar pentru absolventii de facultate de 1.300 de lei, pe o perioada 6-12 luni, cu obligativitatea sa mentina locurile de munca in acest interval”, a spus Jianu la conferinta “Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economica a Romaniei”, potrivit Mediafax.
La nivelul departamentului pentru IMM-uri, turism si mediul de afaceri exista in derulare mai multe programe de finantare si de sustinere a activitatii firmelor mici si mijlocii, de cel mai mare succes bucurandu-se, potrivit lui Jianu, schema de ajutor de minimis si cea privind tinerii debutanti.

Obiectivul ministrului IMM: Sa dam posibilitatea fiecarui roman sa isi deschida o prima firma.
El a mentionat ca daca ar fi tanar absolvent ar alege sa fie antreprenor, in detrimentul unei functii publice, unei pozitii intr-o banca sau intr-o multinationala, considerand ca antreprenoriatul “te tine in viata”. “Antreprenoriatul te mentine in viata. Esti obligat sa fii proactiv, sa ai initiativa. Daca vrei o viata linistita optezi pentru celelalte optiuni. Eu am acceptat aceasta functie pentru a fi un ministru antreprenor, un ministru al antreprenorilor”, a adaugat Jianu.
Ministrul pentru IMM-uri a sfatuit antreprenorii la inceput de drum sa inceapa o afacere care sa fie validata de piata, sa o puna in practica si abia apoi sa inceapa sa caute finantare, existand riscul ca afacerea sa nu reuseasca.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…….totusi sa nu ne grabim cu aceste masuri ….

Doi ardeleni se intorc cu trenul de la Bucuresti. La un moment dat, in apropiere de Cluj, Ion catre Gheorghe:
– Mai Gheo, cum crezi tu ca se zice corect: Cluj sau Cluuuuj?
– D-apoi, eu cred ca Cluuuuj.
– Da’ de ce, ma?
– Da’ cine dracu te grabeste?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =