Succes important pentru Netflix

IMG_0631
Gigantul american din domeniul streamingului video surprinde prin creșterea numărului de clienți cu șapte milioane. Analiza rețetei de succes arată că, concernul din Los Gatos nu a lăsat nimic la voia întâmplării.

Nu mulți directori pot să spună că, compania lor a reușit să devină cunoscută într-un timp atât de rapid, cu excepția lui Reed Hastings. Platforma sa de streaming video, Netflix, a livrat serviciul care a dat naștere la celebra frază “Netflix and chill”. Experții spun că marca Netflix este mai puternică ca niciodată.

Acest lucru se reflectă și în cele mai recente cifre ale companiei: peste șapte milioane de utilizatori noi au consumat serviciile companiei după ce au încheiat un abonament. Analiștii se așteptau la abia cinci milioane de noi clienți. În total Netflix este prezent în 190 de țări și emblema sa apare pe ecranele a 93,8 milioane de abonați.

Studenților de la Harvard le este prezentat deja cazul gigantului american din Lost Gatos, însă pentru explicarea succesului său este utilizată o cu totul altă teorie: “lucruri de făcut”. Potrivit acesteia o companie are succes pe termen lung doar atunci când oferă soluții la lipsa de activitate a utilizatorilor. Netflix, spre exemplu, ne dă ceva de făcut duminică seara și astfel rezolvă problema spațiului gol din calendar.

Foarte iubită printre experți este măsura în care Netflix este pregătit să își asume riscuri. În loc să testeze întâi un sistem pilot prin intermediul cercetărilor de piață, directorul de program Ted Sarandos a decis ca în cazul premierei serialului House of Cards să emită simultan două episoade pilot în durată completă. Seria, care este difuzată exclusiv prin intermediul serviciului de streaming, a fost premiată cu mai multe distincții Emmy, printre altele la categoria “cel mai bun serial”. Acțiunile Netflix au crescut cu fix 10.000 de procente de la lansarea serviciului în anul 2002. Astfel că putem spune cu încredere că riscul se merită.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Das-macht-Netflix-richtig-article19590007.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 33