Succesul în Alzheimer a propulsat acțiunile Evotec

evoDupă un declin înregistrat anul trecut în cercetarea privind tratarea bolii Alzheimer, acum compania Evotec de la Hamburg poate raporta un succes. Progresele din cercetare aduc venituri suplimentare pentru companie.
Progresul din domeniul cercetării Alzheimer, rezultat din cooperarea cu compania farmaceutică belgiană, Janssen, a propulsat acțiunile firmei de biotehnologie Evotec.

Hârtiile de valoare au urcat în anumite perioade chiar și cu trei procente și au fost printre cei mai mari câștigători ai indexului tehnologic TecDax. În ultima jumătate de an compania a crescut cu peste 13%. În comparație anuală însă, compania înregistrează un regres de 2,7 procente.

Din colaborarea cu compania belgiană Evotec a obținut o piatră de hotar în descoperirea unui tratament, care aduce beneficii pentru vânzările din anul 2015.

Evotec lucrează din 2013 cu Janssen la cercetări care să aducă la lumină noi medicamente pentru tratarea bolii Alzheimer. În vara anului trecut, compania de la Hamburg a înregistrat un regres în aceste cercetări, pentru că unul din ingredientele active pe care Evotec le-a dezvoltat împreună cu Roche, nu a arătat nici un fel de beneficii.

http://www.teleboerse.de/aktien/Alzheimer-Erfolg-treibt-Evotec-Aktien-an-article16750191.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6