Succesul lui Mario nu ajută

super-mario

Succesul lui Mario nu ajută
Cu toate acestea, deși în joc eroul Super Mario poate salva prințesa, grupului de jocuri video Nintendo nu se poate scăpa de cifrele roșii. Deși noua ediție de Mario Kart s-a vândut bine, afacerile suferă la capitolul celui mai recent joc de consolă Wii U.

Specialistul japonez al jocurilor video nu reușește să iasă din roșu, în ciuda succesului jocului de curse Mario Kart. Pe parcursul trimestrului, pierderea a fost de 9,9 miliarde de yeni (aprox. 72,5 milioane de euro). Principalul motiv a fost că vânzările Mario Kart 8 pentru consola de jocuri Wii U nu au putut fi stimulate suficient.

Jocul s-a vândut de 2,82 milioane de ori. În același timp, doar 510.000 de unități Nintendo Wii au ajuns la clienți. Această cifră este de trei ori mai bună decât în anul precedent, dar nu suficient pentru a preveni o pierdere.

Vânzările la sfârșitul lunii iunie au finalizat primul trimestru fiscal, scăzând de la an la an cu 8,4%, până la doar 74,7 miliarde de yeni (545,3 milioane de euro), după informațiile oferite de Nintendo.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Flop-Konsole-belastet-Nintendo-article13334561.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 7