Sucul de fructe, consumat cu moderatie scade riscul de obezitate la copii

Unii experți consideră că consumul de suc de fructe poate creste riscul de obezitate in randul copiilor, însă o nouă revizuire a constatat că sucul consumat cu moderatie nu provoacă excesul de greutate în randul copiilor sub 18 ani.

Cercetatorii au colectat date din opt studii prospective despre asocierea dintre consumul regulat de suc de fructe si cresterea in greutate. Analiza, publicată în Pediatrics, include 34.470 de băieți și fete sub 18 ani.

După controlul pentru aportul total de energie, greutatea la naștere, etnie și alți factori, o cantitate de suc de fructe 100 la suta a fost asociat cu o creștere medie de 0,087 unități în B.M.I. Z la copii cu varste intre 1 si 6 ani. In schimb, la copii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani, nu a existat nicio legătură între sucul de fructe și creșterea în greutate.

Autorul principal, dr. Brandon J. Auerbach, instructor în medicină la Universitatea din Washington, a declarat că, pe baza dovezilor actuale, “consumarea unei cantitati zilnice de suc de fructe nu este asociată cu creșterea în greutate la copii. Deci sucul de fructe consumat cu moderatie, nu mai mult de o data pe zi, este sigur. “

https://www.nytimes.com/2017/03/27/well/eat/fruit-juice-in-moderation-not-tied-to-obesity-in-children.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fwell-eat&action=click&contentCollection=eat&region=rank&module=package&version=highlights&contentPlacement=8&pgtype=sectionfront

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3