Sucul de mere s-ar putea scumpi

Pentru mulți cultivatori de fructe acesta este un sezon îngrozitor. Înghețul și grindina au distrus părți importante din culturile lor. Prețul merelor va crește corespunzător, toată lumea spune asta. Nu se știe exact dacă creșterea de preț la sucul de mere se va resimți și în magazine. Acest lucru depinde de mai mulți factori.

Datorită pierderii culturilor, mulți consumatori vor trebui să achite prețuri mai mari în acest an pentru sucul de mere. În comparație cu media anuală, recolta de fructe din acest an a fost la jumătate, spune Klaus Heitlinger, administrator al Asociației Industriei Germane de Sucuri de Fructe. Afectat în mod special este sucul natural din mere, care este produs în principal din mere de pe plan local.

Heitlinger estimează că prețul pentru mere va mai crește și de aceea sucul de mere va deveni mai scump pe rafturile supermarketurilor. Cât de mult vor trebui să plătească consumatorii atunci, nu putem estima acum. Prețul merelor se va majora în săptămânile ce urmează, spune Heitlinger pentru “Tagesspiegel”. În afară de asta foarte multe lucruri depind de producătorii individuali și supermarketuri, care vor decide dacă prețurile mai mari la fructe vor fi transferate către consumatori.

În afară de asta, recolta slabă de cireșe germane și coacăze nu ar trebui să aibe o influență asupra prețurilor la sucuri. Fructele pentru producția de sucuri sunt în general importate din țări străine. În Germania la Bodensee în “Landul Vechi – Hamburg” și Niederaschsen sunt cele mai importante regiuni de cultivare a merelor. Temperaturile de îngheț a adus pentru agricultori o recoltă mult mai slabă. Centrul de competențe Obstbau-Bodensee din Ravensburg estimează un declin de 63% față de anul precedent. În Landul Vechi din nordul Germaniei culturile au fost afectate de îngheț în primăvară, apoi de grindină în vara acestui an, iar condițiile meteo extreme au adus pagube importante pentru producătorii de mere de acolo.

Pomicultorii din regiunea Niederelbe se așteaptă la randamente de fix 200.000 de tone, deci cu circa o treime mai puțin ca și anul trecut, după cum a raportat consiliul landului Niedersachsen la Hannovra. La nivel național declinul va fi mai ridicat, la nivelul UE vor fi recoltate anul acesta cu 20% mai puține mere decât în anul precedent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apfelsaft-koennte-teurer-werden-article19997439.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =