Sucul de portocale, mai sănătos ca portocalele

imago64506852h

Fructele sunt sănătoase, spun experții tot mai des. Oamenii de știință din domeniul alimentar trebuie acum să își schimbe ușor sloganul, pentru că o cercetare relevă noi rezultate.

Sucul de portocale proaspăt stors poate fi un punct culminant din punct de vedere culinar și nutritiv. Dar sucul este, potrivit perspectivei oamenilor de știință, o alternativă mai sănătoasă la fructele proaspete. Asta au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Hohenheim. Substanțele nutritive din sucul de portocale pasteurizat sunt absorbite de corp de două ori mai bine decât din fructele proaspete, rezultă din cercetări.

Până acum portocalele proaspete au fost considerate un aliment sănătos. Conținutul lor bogat de vitamina C și o multitudine de carotinoide și flavonoide este clasificat ca inhibitor pentru anumite tipuri de cancer și pentru bolile de inimă. Așa numițiii antioxidanți protejează celulele corpului de influențele dăunătoare din mediu. Carotinoidele au grijă de furnizarea provitaminei A pentru corp.

Dar sucul de portocale se prezintă cu totul altfel. A fost considerat cândva de nutriționiști ca fiind la fel de nesănătos ca și Coca-Cola. În special datorită conținutului ridicat de zaharuri naturale și se recomanda să se consume doar în catități moderate.

Doctorandul Julian Aschoff și Prof.Dr. Reinhold Carle de la “Lehrstuhl Technologie und Analytik”, au dovedit cu ajutorul unui model in-vitro, cât de sănătos este cu adevărat sucul de portocale.

Deja de la cercetările efectuate în martie 2015 au existat indicii că sucul de portocale reprezintă o sursă mai bună de carotinoidă decât însăși portocalele. Aceste rezultate au fost confirmate de oamenii de știință prin aplicarea de experimente asupra oamenilor.

http://www.n-tv.de/wissen/Orangensaft-ist-gesuender-als-Orangen-article16270096.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 78 = 82