Sucurile de legume conțin adesea prea multă sare

Sucurile de legume sunt îmbunătățite de producători din punct de vedere al gustului și nu doar prin adăugarea de îndulcitori. Toate sucurile de varză conțin sare adăugată suplimentar, care este adesea menționată pe ambalaj. Cu toate acestea, multe sucuri conțin mai mult decât o lingură de sare: 500 de mL de suc de varză aproape că acoperă cantitatea de sare recomandată de DGE pe zi. Potrivit Öko-Test din Germania, aceste informații se referă la sucul de varză de la Dm Bio, Eden și verdeață.

Experții germani care au testat sucurile de pe piața lor autohtonă au identificat urme de nitrat în toate brandurile testate, iar în sucul de varză marca Eden valori erau chiar ridicate. Sfecla roșie stochează în mod natural o cantitate relativ ridicată de nitrați. Substanța nu trebuie absorbită în cantități mari în organism deoarece aceasta poate fi transformată în nitrit în organism, ceea ce favorizează formarea nitrozaminelor. Nitrozaminele s-au dovedit carcinogene în experimentele efectuate pe animale.

Pentru două produse din test valorile de nitrați au fost chiar ridicate: sucul de sfeclă Rabenhorst și sucul de sfeclă Beutelsbacher. Acesta din urmă a fost criticat de experții care au efectuat testul că este singurul suc din experiment care este vândut în flacon de sticlă de unică folosință iar garnitura de etanșare conține elemente PVC.

Öko-Test: Gemüsesäfte sind oft voller Zucker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =