Sucurile de legume conține adesea foarte mult zahăr

 

Sucurile de legume sunt îndrăgite și nu doar cu ocazia sărbătorilor. Sucul de varză, sucul de morcovi sau sucul de sfeclă sunt, de asemenea, foarte populare în viața de zi cu zi datorită vitaminelor lor. Unele sucuri sunt însă prea dulci sau prea sărate, se arată în testele unor organizații eco din Germania.

Sucurile de legume sunt considerate de cele mai multe ori ca fiind sănătoase și pline de vitamine. Și se mai precizează că vitamina C spre exemplu, care este un element care se distruge prin procesare termică, este în continuare conținută, în ciuda sterilizării produsului. Se spune că ar conține și alte vitamine, dar și potasiu sau beta-caroten. Ce putem să spunem este că sucurile de legume cumpărate din comerț nu reprezintă un înlocuitor potrivit a uneia din cele cinci porții zilnice de fructe și legume recomandate de Societate Germană pentru Nutriție (DGE).

Sucurile de legume ar trebui să fie în special alimente sănătoase. Faptul că au gust dulce, ar trebui să provină în special de la conținutul legumelor. Astfel că morcovii sau sfecla roșie sunt destul de dulci în mod natural. Îndulcitorii suplimentari nu sunt astfel necesari. Cu toate acestea, cel puțin șapte din sucurile de legume ce se regăsesc pe piața germană și care au fost testate de DGE au fost îndulcite suplimentar cu miere. Într-un ambalaj de 500mL există un conținut de 15g de miere, ceea ce corespunde aproximativ cu patru cuburi de zahăr.

Chiar și zahărul natural din legume poate fi uneori mai mult decât suficient. În sucul de sfeclă roșie Beutelsbacher există o cantitate de peste 100g de zahăr natural, pentru fiecare litru de suc. Această cifră depășește cu mult conținutul de zahăr ale multor sucuri de fructe. De aceea cei care au testat produsele recomandă să aruncăm tot timpul o privire asupra tabelului de valori nutritive de pe produs.

Öko-Test: Gemüsesäfte sind oft voller Zucker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =