SUD COREENII FAC LEGE PENTRU MOSTENITORII SAMSUNG

samsung-electronics-lee-kun-hee

Moştenitorii Samsung se confruntă cu un proiect de lege privind impozitul pe succesiune
Moștenitorii președintelui gigantului coreean de electronice Samsung, Lee Kin-Hee, se confruntă cu un proiect de lege privind un enorm şi inevitabil impozit pe succesiune, in valoare de 6 miliarde de dolari. Deoarece în vârstă de 72 de ani, directroul nu este capabil să se întoarcă la compania din cauza problemelor de sanatate.

Fiul acestuia, Jay Lee, care este de așteptat să fie moștenitorul aparent, și cele două fiice, Boo-jin și Seo-hyun, s-ar putea confrunta cu un proiect de lege pentru impozitul pe succesiune de aproximativ 6 miliarde dolari (4,4 miliarde de euro) a raportat Reuters. Activele Lee Kun-hee ocupă majoritatea din acțiunile Samsung Electronics și Samsung asigurare de viață, care au în prezent o valoare de piață de aproximativ 13 tilioane woni (12,7 miliarde dolari). Moștenitorii sunt obligați să plătească factura, de asemenea, pentru evitarea unei posibile condamnari publice.
Din grupul Samsung, Samsung Everland Inc, o companie cheie din cadrul grupului, și soluții IT afiliat Samsung SDD au anuntat oferte publice inițiale. Se spune ca aceste oferte sunt pentru a ajuta moștenitorii să plătească factura impozitul pe succesiune, împreună cu înăsprirea controlul asupra conglomeratului. În legătură cu ofertele, Lee Kun-hee a fost acuzat de abuz de încredere și a evaziunii fiscale în 2008-2009, și a primit o sentință de închisoare de trei ani, dar a fost eliberat în urma unei grațieri prezidențiale. Potrivit analiştilor moștenitorii pot reduce, de asemenea, povara fiscală prin creșterea dividendelor din cadrul filialelor.

http://www.ibtimes.co.uk/samsung-heirs-face-whopping-6bn-inheritance-tax-bill-50-korean-rate-1451488

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 51