Sudul Italiei se prăbușește în continuare

imago65311636h

Sudul Italiei se prăbușește în continuare

În nici un stat european nu este atât de mare diferența dintre regiunile sărace ale țării și cele bogate, așa cum se prezintă în prezent în Italia. În sudul țării dezvoltarea este mult mai proastă decât în Grecia, spre exemplu și un studiu actual nu arată prea multe speranțe pentru viitor.

Creștere economică redusă, șomaj ridicat, infrastructură inexistentă și corupție răspândită: sudul Italiei se luptă cu o serie de probleme. Și de asemenea diferența dintre Nord și Sud este din ce în ce mai mare, după cum arată un studiu al institutului economic Svimez, prezentat acum câteva săptămâni. Astfel, creșterea din așa-numita Mezzogiorno – sudul Italiei – este mai redusă chiar și decât în Grecia.

De atunci se propagă prin țară un strigăt de ajutor, politicienii și cetățenii discută, cum se poate ajuta regiunea pentru a ajunge din nou pe propriile picioare. “Sudul moare”, astfel sună strigătul dramatic de ajutor al autorului, Roberto Saviano, născut la Napoli. Toți pleacă de acolo, chiar și mafia, acuză autorul în vârstă de 35 de ani într-o scrisoare deschisă către premierul Matteo Renzi și declară că guvernul are datoria să intervină, iar apoi mai adaugă că sudul ar trebui să se oprească din autocompătimire. Trebuie să termine cu plânsul, să își suflece mânecile și să facă ceva.

Cu toate acestea, politicul a înțeles că trebuie să intervină. După ce timp de 20 de ani nu a existat nici un fel de strategie pentru Mezzogiorno, acum se spune că problema sudului nu mai este doar problema sudului, ci este problema întregii țări, spune ministrul transporturilor Graziano Delrio. Chiar și ministrul pentru dezvoltare economică, Federica Guidi, a promis un “plan Marshall” și 80 de miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii din regiunile sudice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Italiens-Sueden-faellt-immer-weiter-zurueck-article15733141.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 50 =