Suedia introduce controalele de frontieră pe fondul crizei migrantilor

officials-perform-border-checksSuedia a introdus controale de identitate la frontieră pentru persoanele care intră în țară din Danemarca într-un efort de a gestiona fluxul de refugiați și migranți care intră în țară. Toți călătorii care intră în Suedia peste Oresund Podul din Danemarca, sau care traversează cu feribotul, vor fi refuzati la intrarea în Suedia fără documentele necesare.

Cei care călătoresc în Suedia cu trenul vor trebui să se oprească la Copenhaga, pentru controale de identitate inaite de a urca in alt tren. Sute de mii de refugiați și migranți au intrat în Suedia, după ce guvernul a declarat că va oferi azil pentru cei care fug de războiul civil sirian.

Mulți au calatorit in Suedia prin Danemarca, peste podul Oresund care leagă Copenhaga de orașele suedeze Malmö și Lund. Controalele pe partea daneză a podului de la gara Kastrup au început luni (4 ianuarie), a raportat agenția de știri TT, cu 150 de oficiali staționaţi la controalele de frontieră.

Suedia a asigurat o derogare temporară de la Acordul Schengen de a impune controale. Este pentru prima dată în mai mult de o jumătate de secol, când Suedia a introdus controalele de frontieră obligatorii pentru toți cei care intră în țară din Danemarca.

Suedia este vizată la impactul aflux de refugiați în țară, după ce 150.000 de refugiati au pretins azil în 2015, mai mult pe cap de locuitor decât orice altă țară europeană.

http://www.ibtimes.co.uk/sweden-introduces-border-checks-amid-migrant-crisis-1535862

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 20