Sugestie ANT greu de digerat: hotelierii sa reduca preturile

10934072_10153052514348945_2146097846141214353_n

ANT: Hotelierii sa reduca preturile cu 15%. Strainii tin cont de orice reducere. Hotelierii trebuie sa scada tarifele cu 15%, dupa reducerea TVA, iar statul va promova in strainatate aceste reduceri, atragand astfel cu 25% mai multi turisti, a declarat Simona Man, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).

“Noi le recomandam hotelierilor sa reduca tarifele cu 15%, pentru ca au solicitat statului scaderea de TVA de la 24% la 9% motivand ca vor scadea astfel tarifele. Ei s-au plans ca au tarife mari pentru ca TVA este mare, iar statul a facut eforturi si i-a ajutat”, a spus Man, pentru Mediafax, prezenta la targul de turism FITUR care se desfasoara in perioada 28 ianuarie – 1 februarie la Madrid. Ea a spus ca autoritatile din turism vor promova in strainatate, din acest an, reducerile de tarife din Romania, incercand astfel sa castige mai multi turisti.

“Vom promova ca in Romania s-a ieftinit cazarea cu 15% in acest an si vom face acest lucru si la targuri, la conferinte si prin intermediul birourilor noastre de promovare”, a adaugat Man. Sefa Autoritatii Nationale pentru Turism se asteapta ca in urma promovarii reducerii tarifelor la cazare numarul turistilor straini in Romania sa urce cu circa 25%.

“Strainii tin cont de orice reducere, fie si de un euro. Este normal ca reducerea de 15% sa influenteze fluxul de turisti”, a aratat Man. Cota redusa de TVA, de 9%, vizeaza din acest an toate tipurile de pachete turistice care contin cel putin cazare. Hotelierii au anuntat ca introducerea acestei facilitati va fi urmata de o reducere a tarifelor in medie cu 10% si de cresterea numarului de turisti.

Potrivit ultimelor date anuale disponibile, in anul 2013 au ajuns in Romania peste 1,7 milioane de turisti straini, cei mai multi dintre ei provenind din Germania (228.000), Italia (181.000) si Franta (118.000). Romania este prezenta la targul de la Madrid cu un stand de 175 de metri patrati, la care isi expun ofertele 27 de expozanti, printre care agentii, hoteluri, companii aeriene si autoritati locale.

——————————————————————————————————————–

regular_smile….Tocmai ce venisem de la targul de turism, politia a batut la usa mea astazi:.


-“Unde ai fost azi-noapte la ora 8:05 ?” ma intreaba ofiterul.


-“E oarecum jenant sa va spun, dar la ora 8 am urcat cu sotia mea in camera sa facem dragoste” i-am zis.


“Asta e adevarat,” striga sotia mea din hol “,

dar dracu ‘stie unde a fost la 8:05!!!”

——————————————————————————————————————-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 28