Summit-ul anticorupție lansează un plan global pentru a recupera bunuri furate

_89672142_89672141

Un plan global pentru a ajuta la recuperarea activelor furate a fost anunţat. Forumul mondial pentru recuperarea activelor va reuni guvernele și agențiile de aplicare a legii pentru a discuta despre activele care se întorc în Nigeria, Ucraina, Sri Lanka și Tunisia. Reuniunea va avea loc in SUA anul viitor, co-găzduit de Marea Britanie, și sprijinit de ONU și Banca Mondială. David Cameron a făcut anunțul joi, la Londra, in cadrul unui summit anti-corupție la nivel mondial.

Acesta a fost numit ca fiind primul de acest gen, reunind guverne, întreprinderi și alte organizații.

Liderul nigerian a declarat că, comunitatea internațională trebuie să vină cu modalități de adăposturi sigure și asigurarea unei mai bune renturnari ale activelor. A existat o îngrijorare recentă că Marea Britanie, în special în Londra, a devenit un loc în care străinii bogați puteau să cumpăre proprietăți, dar să ascundă dreptul de proprietate.

S-a descoperit că firmele străine dețin aproximativ 100.000 de proprietăți în Anglia și Țara Galilor și că mai mult de 44.000 dintre acestea sunt în Londra. Alte cinci țări, printre care Franța, Kenya, Țările de Jos, Nigeria și Afganistan, s-au angajat, de asemenea, să lanseze registrele publice de proprietate adevărată. Australia, Noua Zeelandă, Iordania, Indonezia, Irlanda și Georgia au anunțat primii pași spre acorduri similare.

Organizațiile, cum ar fi Banca Mondială, OCDE și Fondul Monetar Internațional (FMI), au participat, de asemenea, la summit-ul. Criticii spun însă că teritoriile de peste mări din Marea Britanie, de asemenea, trebuie să fie mai transparente.

http://www.bbc.com/news/business-36274302

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =