Șuncă de Pădurea Neagră din SUA?

imago60886172h

Șuncă de Pădurea Neagră din SUA?

Castraveciori de Spreewald din California? Șuncă de Pădurea Neagră din Vestul Mijlociu? Potrivit anunțurilor ministrului agriculturii Schmidt denumirile regionale sunt un obstacol pentru acordul de comerț TIPP. Schimdt spune că orice mezeluri pot fi protejate.

Producătorii de specialități regionale, șuncă sau pâine ar putea să își piardă privilegiile odată cu acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Statele Unite (TIPP) conform ministrului federal al agriculturii Christian Schmidt. Dacă se dorește a se folosi oportunitățil de comerț liber cu vasta piață americană, nu vor mai putea fi protejați nici cârnații, nici vreun fel de sortiment de brânzeturi.

Regulil Europene pentru alimente de proveniență regională sunt foarte birocratice spune Schmidt. Ministrul critică faptul că UE sprijină deja și acele sortimente de alimente care sunt produse din ingrediente ce provin din alte regiuni. În plus, Michael Froman, trimisul comercial s-a plâns la o reuniune de la Washington de acest lucru. Schimdt spune că ar fi dificil de explicat partenerilor americani că nu pot să exporte la noi șuncă Speck sau Gouda din Olanda, când noi în Europa impunem constant protecția acestora.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schwarzwaelder-Schinken-bald-aus-den-USA-article14252391.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 49