Super-bateria este online la Schwerin

51909746

Super-bateria este online la Schwerin
Electricitatea din energie solară și eoliană este curată, dar de asemenea imprevizibilă. De multe ori aceasta poate fi exploatată, dar nimeni nu are nevoie de ea și viceversa. Dar acest decalaj ar urma să se schimbe prin implementarea la Schwerin a unei baterii gigantice, care va stoca excesul de energie.

Ar urma să fie cel mai mare acumulator comercial de stocare din Europa și poate compensa astfel fluctuațiile naturale de energie eoliană și solară . Întreprinderea energetică Wemag din Mecklenburg a anunțat acum că mega-bateria este legată la rețea la unitatea de la Schwerin. Ministrul Federal al Eocnomiei, Sigmar Gabriel a apăsat simbolic maneta comutatorului, după cum confirmă o purtătoare de cuvânt a companiei.

Potrivit Wemag, mega-rezervorul de energie are o capacitate totală de cinci megawați oră și este formată din 25.600 de celule litiu-ion de folosință îndelungată. Acestea sunt adăpostite într-o clădire care servește drept sală de gimnastică mare de lângă stația de transformare din Schwerin.

Bateriile pot intra în activitate în câteva fracțiuni de secundă și astfel au același potențial de compensare ca o turbină convențională de 50 de megawați. După ce frecvența rețelei scade sub o anumită valoare sub linia de frecvență de 50 Hz, depozitul de baterii pompează automat curent electric în rețea. La o anumită valoare de peste 50 Hertz acumulatorii se vor reîncărca.

Construcția rezervorului de nergie a fost susținută de ministerul federal al mediului cu 1,3 milioane de euro. Costul total nu a fost însă furnizat de companie. Wemag speră să câștige bani cu depozitul de baterii, pentru că în acest fel stabilizează serviciile oferite de compania de electricitate. Wemag este deținută din ianuarie 2010 în majoritate de municipalități din regiunea Schwerin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Super-Batterie-geht-in-Schwerin-ans-Netz-article13616081.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 66