Supermarketul viitorului, fără case de marcat şi fără uşi. Iei produsul şi pleci

led
Cum ar fi să intri, pur şi simplu, într-un magazin să iei ce produse vrei de pe rafturi apoi să pleci, fără să mai stai la coadă? Sună prea bine pentru a fi adevărat?

Gigantul american Amazon s-a gândit exact la acest lucru şi după mai mulţi ani de muncă a realizat un supermarket unde poţi intra şi pleca cu produsele pe care le doreşti fără să mai fi nevoit să stai la coadă.

Magazinul se numeşte Amazon Go, se află chiar lângă sediul companiei, în Seattle, şi este în momentul de faţă în stadiul de pilot, fiind accesibil doar angajaţilor momentan, dar din 2017 va fi deschis şi publicului larg.

Cum funcţionează? La intrare scanezi cu telefonul un terminal apoi tot ce iei din supermarket este adăugat în portofelul tău virtual şi când ai ieşit ţi se deduce suma din contul tău Amazon.

Reprezentanţii companiei au spus că magazinul utilizează tehnologii ce sunt implementate în maşinile autonome, folosindu-se de senzori, viziune computerizată (computer vision) şi procese de învăţare (machine learnig) pentru a determina ce produse a luat cumpărătorul de pe raft.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 8 =