Supermedium strânge 1,1 milioane de dolari pentru VR pe web

Supermedium, echipa din spatele browser-ului web cu același nume, care a fost lansat mai devreme în acest an, a strâns recent o suma de 1,1 milioane de dolari pentru investiții. După cum raportează publicația Tech Crunch, finanțarea vine de la Y Combinator, General Catalyst, Boost VC, Anorak Ventures, Candela Partners, Social Starts, M Ventures, Seraph Group, Taimatsu, Outpost VC, Colopl Next, Shrug VC, Andrew Ogawa și Cantos VC.

Supermedium este un browser web VR de la creatorii framework-ului VR pentru web denumit “A-Frame” și este parte din echipa originală Mozilla din spatele inițiativei WebVR. Spre deosebire de browserele web tradiționale, Supermedium servește conținut real VR către cască, conținut ce este găzduit pe web.

Lucruri precum mini-jocuri, experiențe muzicale, modele 3D și alte tipuri de conținut mai “light” din mediul VR care reprezintă deocamdată candidați perfecți, dar producătorii din spatele Supermedium văd un viitor VR pentru mediul online, care va face ca efectiv magazinele de aplicații să fie un subiect al trecutului.

Pentru a veni în ajutor, echipa a lansat recent Supercraft, un instrument de creare conținut VR construit cu A-Frame, care îți permite să creezi o pagină web în mediu VR și apoi să o distribui prin intermediul unui simplu URL.

Pentru moment, Supermedium suportă doar Oculus Rift sau HTC Vive, cu versiuni care se pot obține prin intermediul Steam și Oculus Store, care limitează oarecum potențiala bază de instalare. Potrivit raportului Tech Crunch, echipa urmărește pe termen scurt să se concentreze pe căști PC VR, dar acum este vorba în special despre obținerea unei experiențe cât mai calitative pentru utilizator.

https://www.roadtovr.com/supermedium-raises-1-1m-seed-funding-develop-web-based-vr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8