Suplimentele alimentare nu ne scapă de atacurile de inimă

Gay, lesbian and bisexual adults at higher risk of heart disease, study claims

Suplimentele cu multivitamine și minerale nu au nici un fel de beneficii în prevenirea atacurilor cardiace, a atacurilor cerebrale sau a afecțiunilor cardiovasculare, arată o analiză efectuată pe mai mult de două milioane de participanți.

O industrie în valoare de mai multe miliarde de dolari, suplimentele alimentare sunt adesea promovate împreună cu o multitudine de presupune efecte asupra sănătății. Dar cercetătorii de la University of Alabama, care au urmărit peste două milioane de oameni din 18 teste efectuate cu suplimente nutritive, spun că nu există dovezi că ar reduce riscul de deces pe baza afecțiunilor cardiace.

În loc de asta, studiul sugerează că oamenii ar evita un stil de viață mai eficient și o dietă mai echilibrată, două aspecte care chiar le-ar îmbunătăți sănătate, tocmai pentru că se bazează prea mult pe suplimente. Este extrem de dificil să convingi oamenii, inclusiv cerecetătorii din domeniul nutrițional, să recunoască că suplimentele cu minerale și multivitamine nu previn afecțiunile cardiovasculare, spune autorul principal al studiului, Dr. Joonseok Kim, profesor asistent de cardiologie în departamentul de medicină din cadrul Universitații Alabama.

În timp ce producătorilor le este interzis să facă afirmații precise cu privire la abilitatea suplimentului lor alimentar de a preveni, trata sau vindeca o anumită afecțiune, acest lucru nu se poate aplica în cazul unor prezumții legate de starea generală de sănătate. Dr. Kim a mai menționat faptul că exemplele de astfel de suplimente care chiar dacă rău direct sunt foarte rare, dar oamenii ar putea foarte ușor să neglijeze un stil de viață sănătos sau intervențiile medicale ca urmare a credinței că acestea sunt compensate de beneficiile suplimentelor cu vitamine.

https://www.independent.co.uk/news/health/vitamins-supplements-minerals-heart-attack-disease-stroke-cardiovascular-a8439931.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =