Supraveghetorii bancari părăsesc Londra

3d1b4da9cd060a6f39247bd73c08b6d5

Centrul european pentru activități financiare este fără îndoială Londra. Nu este de mirare că, chiar și autoritățile UE pentru reglementare financiară au sediul în capitala britanică. Dar acest lucru se va schimba curând.

Uniunea Europeană pregătește potrivit informațiilor oferite de insideri retragerea autorităților de reglementare financiară – EBA – din Londra. EBA, a cărei 159 de angajați veghează la aplicarea reglementărilor bancare de la nivelul UE se vor muta într-un nou sediu, pe teritoriul uniunii, spune un insider UE. Toate autoritățile UE se regăsesc în interiorul uniunii. Directorul EBA, Andrea Enria a explicat deja înainte de referendum că în cazul unui Brexit autoritatea va trebui să părăsească Regatul Unit.

Susținătorii unui Brexit s-au arătat convinși că centrul financiar Londra poate să își păstreze în continuare reputația și fără Uniunea Europeană. Între timp unii angajatori majori precum banca JP Morgan au luat deja decizia de a căuta noi sedii în UE pentru brokerii și bancherii lor. Mai multe metropole vor să tragă pe continent parte din activitatea financiară a Londrei, care în 2014 a contribuit la economia britanică cu fix 190 de miliarde de lire sterline.

Această ramură deține în Marea Britanie 2,2 milioane de angajați. Fix 90% dintre angajații europeni ai băncilor americane de investiții sunt situați la Londra. 78% din activitățile de pe piața de capital din statele UE au loc pe piața financiară.

Ca și alternative se arată metropola germană Frankfurt am Main precum și capitala franceză, Paris. Acestea par să fie locații corespunzătoare pentru sediul EBA. Dar chiar și orașul italian Milano a fost adesea adus în discuție. Unele bănci planifică chiar relocarea angajaților lor în capitala irlandeză Dublin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bankenregulierer-verlassen-wohl-London-article18051796.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 41