Supremația lui Bill Gates amenințată

Hat-gut-lachen-Microsoft-Gruender-Bill-Gates-60-ist-mit-einem-Vermoegen-von-75-Milliarden-Dollar-immer-noch-die-unangefochtene-Nummer-eins

Cine este cel mai bogat om din lume? Pentru a 30-a oară consecutiv, revista americană Forbes prezintă cel mai renumit clasament al celor mai înstăriți miliardari ai lumii. La vârful clasamentului apar nume deja cunoscute.

Afacerile cu publicitate online și date personale din rețelele sociale sunt foarte profitabile: în clasamentul celor mai bogați oameni ai lumii șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat anul acesta cu mai bine de zece locuri. Averea lui Zuckerberg a crescut potrivit estimărilor revistei americane Forbes în comparație cu anul precedent cu suma de 11,2 miliarde de dolari, pentru un total actual de 44,6 miliarde.

Fondatorul Facebook, acum în vârstă de 31 de ani, este însă departe de a fi cel mai bogat om din lume. Pentru că acest titlu a fost adjudecat din nou, cu mândrie, de americanul Bill Gates, cofondator al concernului Microsoft. Chiar dacă averea sa s-a redus cu 4,2 miliarde de dolari față de anul precedent, ajungând la un total de 75 de miliarde, el poate să își adjudece cu ușurință prima poziție. El este un veteran al acestui top, fiind pe prima poziție în 17 din ultimele 22 de clasamente anuale efectuate.

Ca nouă apariție printre primii zece, pe lângă Zuckerberg a apărut și numele șefului Amazon, Jeff Bezos. Managerul american în vârstă de 52 de ani a deținut anul acesta o avere estimată de revista Forbes la 45,2 miliarde de dolari, în creștere cu 10,4 miliarde față de anul precedent, ceea ce i-a adus un salt de pe locul 15 anul trecut pe locul 5 anul acesta.

Schimbări semnificative s-au produs însă în spatele lui Bill Gates, pe locul 2, unde a aterizat șeful Zara, Amancio Ortega. Magnatul industriei textile, în vârstă de 79 de ani și-a majorat averea potrivit celor de la Forbes cu 2,5 miliarde, pentru un total de 67 de miliarde. În urma sa urmează legendarul investitor american Warren Buffett, care a adunat o avere totală de 50 de miliarde de dolari și apoi cel ce a pierdut poziția a doua de anul trecut, investitorul din domeniul telecom, Carlos Slim.

Buffett și Slim au pierdut semnificativ, cu un declin de 27,1 miliarde de dolari față de valoarea de anul trecut, Slim a fost cel mai mare pierzător al clasamentului. Dar acest lucru poate avea legătură cu ziua prezentării datelor, pentru că anumite influențe dinamice și evoluții de pe burse pot să afecteze serios valoarea averilor din acest clasament, după cum subliniază însăși editorii revistei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ein-Spanier-naehert-sich-Bill-Gates-article17117146.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 36