Sur-Ron încearcă să lanseze o motocicletă electrică cu preț accesibil

Compania chineză Sur-Ron a atras atenția industriei de motociclete electrice prin modelul Light Bee destinat off-road-ului. Este un model electric puternic care se află undeva între o motocicletă electrică și o una clasică, iar pentru un preț de aproape 3000 de dolari, este una dintre primele motociclete pe baterii care reușesc să ajungă pe piață la un preț corect.

White Ghost este departe de a fi o mașinărie performantă. Rivalii de la Zero Motorcycles și Energica nu vor fi deranjați de aceste cifre: 10 kilowați de putere (13,4 cai putere), o viteză maximă în jur de 100 km/h cu viteze turbo boost de până la 20% mai ridicate, atunci când situația o cere, iar autonomia se învârte în jurul valorii de 100 de km în condiții de trafic urban obișnuit, deci va scădea drastic în condiții de autostradă sau va crește semnificativ dacă este folosită în regim de plimbare prin parc. Bateria are o capacitate de 4,2 kWh și 60 volți, se încarcă de la priză în aproximativ trei ore.

Nu este astfel nici pe departe o motocicletă distractivă. Dar în funcție de cum va ajunge prețul să arate pe măsură ce Sur-Ron trece de procedurile de aprobare din diferite țări, acest vehicul umil ar putea fi o opțiune serioasă pentru navetiști. Mai are câteva opțiuni interesante, cum ar fi frâne interconectate cu ABS, faruri cu LED care se înclină odată cu înclinația motocicletei, pentru a ajuta șoferul să vadă după curbe, două viteze, o cutie de viteze cu dublu ambreiaj și un sistem rudimentar de control al tracțiunii, în cazul în care cei 13,4 cai putere devin prea agitați.

Motorul răcit pe lichid și aer este expus în partea din față, contribuind la un design atrăgător. Greutatea totală este de 140 de kilograme, iar aspectul de la depărtare este a unei motociclete naked. Autonomia pe autostradă ar putea fi îmbunătățită printr-un comportament adecvat, dar va fi în continuare o motocicletă concepută pentru viteze reduse.

https://newatlas.com/sur-ron-white-ghost-electric-motorcycle/53778/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 3