SUSPECTI GRECI

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERASuspecți arestați la Atena

Milioane de euro au fost transferați ca mită între șantierele navale grecești și companii germane. Justiția greacă s-a pronunțat și a arestat doi suspecți. Cu toate acestea, grupul Thyssen-Krupp AG vrea să înceapă cercetări pe cont propriu.

 

Sotiris E. a fost anterior răspunzător pentru Hellenic Shipyards din Atena, unul dintre cele mai mari șantiere navale de la Marea Mediterană. Acesta a câștigat mulți bani acolo. Prea bine, după cum spune sistemul judiciar grec. Fostul director al șantierului naval este acum în închisoare pentru suspiciunea de luare de mită de la companii germane în cadrul unor contracte de apărare de miliarde de euro în care erau livrate și modernizate submarine.

 

Sotiris E. a colectat aproape 20 de milioane de euro mită pentru stimularea acelor contracte. Fostul om de la HSY neagă acuzațiile. Declară că este vorba despre compensații legale. Cea de-a doua persoană arestată este un confident al fostului Ministru al Apărării, Akis Tsochatzopoulos, care este acuzat de corupție și spălare de bani în contracte privind submarine și alte achiziții de armament și riscă astfel o pedeapsă chiar mai lungă. Acest confident ar fi încasat la contracte privind submarine sume în jur de 3,5 milioane de euro.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/geschmierte-ruestungsdeals-mit-deutschen-firmen-verdaechtige-in-athen-festgenommen-1.1866170

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =