Sute de angajați ai Amazon Germania au intrat în grevă

8260fdf5-1499-48b1-b528-113d54ceb022În mijlocul pregătirilor pentru afacerile de Crăciun, sindicatul Verdi a chemat din nou la grevă angajații Amazon din diferite locații. În Leipzig (Sachsen) greva ar trebui să dureze toată ziua de luni, iar la Koblenz (Rheinland-Pfalz) până la schimbul de dimineață de joi din Ajun. Fix 200 de angajați s-au adunat luni dimineața în fața sediului companiei de la Leipzig, după cum a raportat un purtător de cuvânt al Verdi. Până la miezul nopții sindicatul se aștepată acolo la circa 450 de participanți.

În Nordrhein-Westfalen au existat de asemenea greve spontane. Odată cu începerea schimbului de dimineață au intrat în grevă potrivit sindicatului 250 de angajați în Rheinberg și 80 de colegi din Werne. Numărul participanților la grevă din Rheinberg ar putea să crească odată cu efectuarea schimbului de ture din ziua de luni.

Grevele ar putea dura până inclusiv în Ajunul Crăciunului.
Afacerile de Crăciun sunt pentru comerțul cu ridicata cel mai mare eveniment al anului. În perioada de dinaintea Crăciunului Verdi apelează în mod regulat la litigii privind forța de muncă în locațiile sucursalei germane a grupului online.

Sindicatul spune la Leipzig că se dorește afectarea semnificativă a activității Amazon. Înainte de weekend-ul trecut Amazon a anunțat faptul că în ciuda grevelor livrările se vor face punctual. Marea majoritate a celor peste 10.000 de angajați și a ajutoarelor sezoniere au lucrat potrivit programului obișnuit de lucru.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hunderte-Amazon-Arbeiter-streiken-article16616376.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 21