Sute de kilograme de ciocolată și înghețată realizate din îngrediente naturale, la Ice Choco 2017

Sute de kilograme de ciocolată și înghețată realizate din ingrediente naturale de cei mai importanți artizani și maeștri din domeniu pot fi degustate la festivalul Ice Choco 2017 care se desfășoară în Capitală.

Bucureștenii pot degusta înghețată thailandeză preparată pe loc sau realizată după rețete italiene și ciocolată după rețete belgiene, londoneze sau raw, în forme clasice ori de gărgărițe, nuci, arici, steluțe, Manneken Pis — statuetă celebră din Bruxelles, pantofi, mașini, cu arome inedite între care de busuioc, ghimbir și oțet balsamic.

Printre expozanți se numără belgiana Marie Carels, cunoscută pentru realizarea, în 2015, a machetei Palatului Cotroceni din ciocolată.

“Nu punem niciun colorant. (…) Folosim ingrediente adevărate — ulei esențial, fructe confiate și ciocolată pură”, a spus Marie Carels, care a arătat că ingredientele sunt procurate în majoritate din Belgia, dar că nucile, mierea de munte și vișinele confiate sunt cumpărate din România.

Un alt ciocolatier, Corina Drăgulinescu, a dezvăluit rețeta bomboanelor de ciocolată, arătând că acestea sunt realizate din masă de cacao belgiană, unt de cacao, îndulcitor bazat pe extract de stevia și colorate cu spirulină, turmeric sau publere de merișor.

O noutate pentru România și prezentă la Ice Choco este înghețata thailandeză. Aceasta este realizată în câteva minute pe loc din lapte, ouă și zahăr mixate pe o plită la o temperatură de minus 20 de grade.

Cele mai căutate arome de înghețată de către români sunt cele de fistic, ciocolată și vanilie, a mărturisit un reprezentant al unei gelaterii artizanale.

“Românii sunt consumatori de înghețată și au început să (…) facă diferența între înghețata artizanală și cea industrială care nu conține ingrediente tocmai sănătoase”, a spus acesta.

Cei care merg la Ice Choco 2017 pot afla și cum se prepară ingredientul “minune adus din inima Africii”, respectiv boabele de cacao.

Festivalul Ice Choco 2017 se desfășoară până duminică într-un mall din Capitală. Produsele de ciocolaterie costă între 17 și 25 de lei pentru suta de grame, iar prețul unei înghețate începe de la 6 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2