Suzuki răscumpără participaţia de la Volkswagen

_85591011_suzuki

Suzuki răscumpără participaţia de la Volkswagen pentru 3,8 miliarde de dolari

Producătorul japonez Suzuki a cumpărat înapoi o participatie de aproape 20% deținută de producatorul german Volkswagen pentru 460 miliarde de yeni (3,8 miliarde de dolari).
Suzuki a cumparat aproape 120 milioane de acţiuni cu 3,842.50 yeni fiecare în tranzacționarea de joi încheiată cu un parteneriat între cei doi producători

Parteneriatul dintre producatorii auto format în 2009 s-a răcit în ultima vreme. Luna trecuta, un tribunal de arbitraj internațional a ordonat Volkswagen să-și vândă participația. În urma fuziunii, cel mai mare actionar al Volkswagen a devenit Suzuki, incluzând cooperarea pe tehnologie și expansiunea pe pietele emergente, cum ar fi India, unde Suzuki a avut o poziție de conducere.

Dar Suzuki a intentat arbitraj în noiembrie 2011, după ce parteneriatul nu a avut succes. Companiile au fost de acord să lucreze împreună pe masini cu consum redus, însă Suzuki a acuzat Volkswagen că nu a fost destul de sincer şi a reţinut informaţii pe care trebuia să le furnizeze. Între timp, Volkswagen, a obiectat la o înțelegere Suzuki făcută pentru a cumpăra motoare diesel de la constructorul italian Fiat.

http://www.bbc.com/news/business-34275917

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 7 =