Tabletă-gigant de la Nokia

nokia-n1-details-color

Nokia vrea ca după un nou super-smartphone să lanseze și o tabletă-gigant. Pe o pagină de benchmarking este prezentat un dispozitiv cu Android cu o diagonală a ecranului de 18 inch.

Cel mai probabil Nokia va prezenta la Mobile World Congress de la Barcelona un smartphone spectaculos denumit P1, aceasta fiind încercarea de a se reîntoarce pe piața din Europa. O nouă tabletă nu va fi mai puțin impunătoare, iar finlandezii lucrează deja la ea. Nokia Power User a descoperit un dispozitiv pe site-ul de banchmark GFXBench, care are un display cu o diagonală de 18,4 inch. Nu are nici un nume precizat, ca sistem de operare este menționat Android 7. Subsidiara Foxconn – FIH – a produs deja un model pe nume N1, o tabletă care seamănă foarte mult cu iPad-ul de la Apple. Presupunerea este că ecranul gigant aparține unui dispozitiv Nokia.

Astfel că producătorul ar putea avea în minte lansarea unei tablete media precum Samsung Galaxy View. Cu o rezoluție de 2560×1440 display-ul FIH este semnificativ mai clar decât ecranul de la tableta gigant Saumsng. Iar prin echiparea noului cip Qualcomm Snapdragon 835 și 4 gigabyte de memorie RAM, tableta celor de la Nokia va și semnificativ mai puternică.

Pe plan intern tableta de 18 inch oferă o un spațiu de stocare de 64 de gigabytes și cu toate că un dispozitiv de asemenea dimensiuni nu poate fi folosit cu ușurință pe post de aparat foto portabil, prezintă pe partea din spate o cameră foto de 12 megapixeli. Mult mai mult sens are camera frontală, care livrează fotografii la aceeași rezoluție și videoclipuri la calitate 4K. Alte specificații nu sunt cunoscute deocamdată.

http://www.n-tv.de/technik/Nokia-plant-Riesen-Tablet-article19625977.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 12