Taiwan vrea să folosească Tesla Powerpacks pentru întreruperile de curent

Guvernul din Taiwan se pare că are în plan abordarea companiei Tesla pentru conceperea unui sistem de baterii cu litiu-ion în urma întreruperii majore în furnizarea energiei electrice ce a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. Aceasta a fost cea mai mare întrerupere în furnizarea energiei electrice pe care țara a resimțit-o din 1999 și până în prezent. Noile echipamente vor fi orientate spre stocarea energiei electrice pe insulă.

Tesla folosește tehnologia sa de baterii cu litiu-ion pentru a ajuta Australia și California în implementarea unei rețele electrice inteligente și sistemelor de stocare a energiei. Ministrul taiwanez al Stiinței și Tehnologiei, Chen Liang-Gee, a declarat că există foarte multe de învățat din experiența Tesla.

Președintele taiwanez, Tsai Ing-wen’s s-a angajat să facă din Taiwan o țară lipsită de energie nucleară până în anul 2025, iar discuțiile cu Tesla privind sistemele de baterii vor fi un pas crucial în planurile pentru utilizarea energiei ecologice.

Chen a spus reporterilor că guvernul taiwanez va căuta să formeze probabil un joint-venture cu Tesla pentru proiectul de baterii, datorită faptului că guvernul nu are pregătit un buget pentru acesta. Întreruperea ce a avut loc recent a survenit în urma faptului că, compania petrolieră de stat CPC Corporation a avut dificultăți în a înlocui sursa electrică de la un sistem responsabil de furnizarea de gaze naturale către o centrală.

Planurile taiwanezilor includ trimiterea în viitorul apropiat a unei echipe de oficiali către SUA pentru a vorbi cu cei de la Tesla, chiar dacă Chen nu va fi cel care va conduce discuțiile. Taiwanul este doar una din regiunile care urmăresc să încheie un acord cu Elon Musk și Tesla.

http://www.teslarati.co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 12