Takata dublează rechemarea pentru airbag-uri în SUA

_89592456_gettyimages-520822134

Producătorul japonez de airbag-uri, Takata a fost forțat să extindă rechemarile dupa ce autoritatile americane au declarat că au găsit defecte suplimentare de siguranță în produsele sale.

Miercuri, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostradă (NHTSA) a extins rechemarile sale existente. Expansiunea adaugă 35 până la 40 de milioane de airbag-uri defecte pe lista de rechemare și afectează vehiculele a 12 producătorii de automobile, mai mult decat dublu fata de rechemarea existentă. Defectiunile la airbag-urile produse de Takata au fost legate de 11 decese si mai mult de 100 de leziuni.

Într-o declarație pe site-ul său, directorul executiv al Takata si-a cerut scuze “pentru preocuparea cauzată publicului, partenerilor noștri de afaceri și acționarilor noștri din cauza revocărilor extinse pe piață ale vehiculelor echipate cu airbag-urile Takata”. Rechemarea vizează airbag uri-le care pot exploda cu prea multă forță și raspandi resturi de metal catre șofer și pasageri.

Takata utilizează azotat de amoniu pentru a umfla airbag-urile în cazului unui accident. Majoritatea producătorilor de airbag-uri folosesc azotat de guanidină, care este mai puțin volatil.

http://www.bbc.com/news/business-36206679

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 88