Takata este în insolvență

Este una dintre cele mai răsunătoare cazuri de insolvență din istoria economică a Japoniei. După o serie de scandaluri privind airbag-uri defecte, concernul Takata, cu o vechime de 84 de ani, trage linie. Salvarea ar trebui să vină acum din China și SUA.

Furnizorul japonez pentru industria auto, Takata, a cerut insolvența în Japonia și SUA, datorită rechemărilor dezastruoase provocate de airbag-uri defecte. Pe lângă concernul-mamă, subsidiara americană TK Holdings a fost trimisă de asemenea în insolvență. În Europa nu este planificată o procedură de insolvență. Procedurile din SUA și Japonia nu vor avea nici un fel de efecte negative asupra activității din Europa, se mai spune în continuare.

Pentru finanțarea unui plan de restructurare Takata trebuie să fie vândut către un furnizor american controlat de chinezi – Key Safety Systems (KSS) pentru un preț de fix 175 de miliarde de yeni (1,4 miliarde euro). Ambele părți au obținut un acord corespunzător, prin care KSS preia aproape toate activele și afacerile operaționale, printre care producția de echipamente de securitate și volane. Restul afacerilor Takata vor fi vândute cât mai curând posibil.

Având în vedere datoriile de peste un bilion de yeni (8,1 miliarde de euro) acest caz reprezintă unul dintre cele mai mari falimente din istoria economiei japoneze. Problemele tehnice de la airbag-urile Takata au devenit cunoscute publicului în anul 2014. La o expunere prelungită în fața căldurii și umezelii aribag-urile se pot declanșa mult prea rapid în cazul unui accident. Defectul a condus în SUA la retragerea a 70 de milioane de airbag-uri de pe piață și au fost responsabile pentru decesul a cel puțin 16 persoane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Takata-ist-insolvent-article19905957.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 8